Φιογκάκια με ντοματίνια, μαϊντανο και γιαούρτι

Υλικά:

  • 500γρ. φιογκάκια ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 150γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • τα φύλλα από ένα μάτσο μαϊντανο, ψιλοκομμένα
  • 300γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • 70ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

 Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα ντοματίνια, το μαϊντανό και αλατοπίπερο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Ρίχνουμε την γιαουρτοσάλτσα με τα ντοματίνια στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.