Πανακότα με γιαούρτι

Υλικά:

  • 300 γρ. γιαούρτι ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. μέλι
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα ζελατίνη (10 γρ.)

Υλικά για τη σως:

  • 400 γρ. κόκκινο κρασί
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 2 γαρύφαλλα
  • 2 κομματάκια αστεροειδές γλυκάνισο

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε το μέλι και την ζάχαρη και τα τοποθετούμε στην φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.

Αδειάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε έως ότου πέσει η θερμοκρασία. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Μόλις η κρέμα κρυώσει τη σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.

Εκτέλεση για τη σως:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και την τοποθετούμε στην φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.