Μοσχαράκι μαγειρευτό με κάρι και γιαούρτι
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ποντίκι κομμένο σε κύβους
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο, σε ψιλά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 220γρ. γιαούρτι πρόβειο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
- Σπιτικό μείγμα κάρι
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
- 1/2 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
- αλάτι, πιπέρι
- 80ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ και το μείγμα κάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το ξίδι και νέρο τόσο ώστε να καλύψει το κρέας μέχρι τη μέση και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Αποσύρουμε και αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθεί.
Συνοδεύουμε με πιλάφι.