Μοσχαράκι μαγειρευτό με κάρι και γιαούρτι

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ποντίκι κομμένο σε κύβους
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο, σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 220γρ. γιαούρτι πρόβειο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • Σπιτικό μείγμα κάρι
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 80ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ και το μείγμα κάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε το ξίδι και νέρο τόσο ώστε να καλύψει το κρέας μέχρι τη μέση και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Αποσύρουμε και αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθεί.

Συνοδεύουμε με πιλάφι.